Így áll az Aston Martin projektje, amely újra világbajnoki címhez segítheti Fernando Alonsót - videót

Factory Airport, Aston Martin,
A csapat új gyára, illetve szélcsatornája már jó ideje épül, és várhatóan jövőre lesz kész
Vágólapra másolva!
Az Aston Martin F1-es csapata elképesztő ütemben fejlődik. A csapat most közzétett egy videót, amelyben a projektmenedzser segítségével megmutatják, hogy hogy áll az új gyár, amelynek segítségével egyre közelebb kerülnek a legnagyobb célhoz, azaz a Forma-1-es világbajnoki címhez.

Az F1-es világbajnoki cím idén aligha fog összejönni, és még jó néhány lépést meg kell tenniük a cél eléréshez, az egyik legfontosabb jelenleg is folyamatban van.

A csapat új gyára, illetve szélcsatornája már jó ideje épül, és várhatóan jövőre lesz kész

- írja a Racingline.

A silverstone-i alakult most közzétett egy videót, amelyben megmutatják, hogy áll a folyamat. A „túravezető" a projektmenedzser Guy Austin kalauzolja el a nézőket az épülő gyár, illetve szélcsatorna legfontosabb helyszíneire, emellett néhány érdekességgel is szolgál.

A brit szakember elárulta, hogy már építik be az új gépeket. Elmondta, hogy naponta körülbelül 200 ember dolgozik a gyár területén.

Ezt követte a mérnöki iroda, ahol többek között Dan Fallows, a Red Bull korábbi szakembere is dolgozik majd. A szomszédban egy tárgyaló lesz, ahol az autóval kapcsolatos megbeszélések fognak zajlani, legyen szó a tervezésről vagy a fejlesztésekről. Ezenkívül Mike Krack csapatfőnök, illetve az istállót birtokló konzorciumot irányító Lawrence Stroll irodáját, valamint a nagydíjhétvége alatt fontos szerepet betöltő mérnöki irányítóközpontot is láthatjuk.

A csapat új gyára, illetve szélcsatornája már jó ideje épül, és várhatóan jövőre lesz kész Forrás: Aston Martin F1 Team

A gyár után következik a szélcsatorna, amelyet a Austin „modern Stonehenge-ként" jellemzett.

Ez várhatóan 2024 harmadik negyedévében fog elkészülni. Az is kiderült, hogy a régi, még Eddie Jordan idejéből származó épületet nyár elején lebontják, a helyére pedig egy edzőteremként, illetve szimulátorként funkcionáló létesítmény kerül.