Hong Kong-i milliárdos szállhat be a Forma-1-be

Forma-1, forma 1, formula 1, F1, Ausztrália, ausztrál, nagydíj, verseny
MELBOURNE, AUSTRALIA - APRIL 02: George Russell of Great Britain driving the (63) Mercedes AMG Petronas F1 Team W14 leads Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB19, Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team W14 and the rest of the field at the start during the F1 Grand Prix of Australia at Albert Park Grand Prix Circuit on April 02, 2023 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Hong Kong-i milliárdos, Calvin Lo arról beszélt, hogy könnyen lehet, szerepet vállal egy csapatnál, később pedig akár tulajdonos is lenne.

Lo neve már többször előkerült a közelmúltban, mint lehetséges befektető, de egyelőre nem szállt be igazán komolyan az F1-be. A hírek szerint most arra készül, hogy másokkal összeállva, akár új csapatot is létrehozhat, az ezzel kapcsolatos igényét pedig a hónap végéig kellene jeleznie.

Lo segített korábban a Williamsnek, de csak egy befektetési csoporton keresztül, de most arról értekeznek, hogy 2026-tól egy új csapattal lépne színre. Lo elmondta, nem a pénzügyi részével van gond a projektnek, hanem azzal, hogy egyelőre nem talál megfelelő eadó csapatot vagy olyan összeállíást, amivel új csapatot alapíthatna.

Lo azt is hozzátette, az F1-nek jobban körül kellene néznie az ázsiai piacon, mert ott több a lehetőség, mint az Egyesült Államokban.