Elképesztő történettel állt elő a korábbi F1-es pilóta: "A Ferrari le akart igazolni Kimi Räikkönen helyére"

Forma-1, Bahreini Nagydíj, Danyiil Kvjat, Alpha Tauri
BAHRAIN, BAHRAIN - NOVEMBER 29: Daniil Kvyat of Russia and Scuderia AlphaTauri sits in the Pitlane following a red flag delay during the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on November 29, 2020 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A korábbi F1-es pilóta, Danyiil Kvjat szerint 2016 elején megkereste a Ferrari, hogy ő vegye át Kimi Räikkönen helyét a csapatnál. Az orosz versenyző azonban nem sokkal később mégis a Toro Rossónál folytatta.

Danyiil Kvjat elárulta, hogy 2016 elején a Ferrari azzal kereste meg, hogy

őt ültetnék Räikkönen ferraris helyére, de ő a Red Bullnál akart maradni

- írja a Motorsport.

„Nagyon jól teljesítettem, éppen szereztem egy dobogót a csapatnak (a 2016-os Kínai Nagydíjon, - a szerk.), és akkoriban

Danyiil Kvjat akár a Ferrari versenyzője is lehetett volna Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Hozzátette, mentálisan is nagyon nehéz volt számára ez a helyzet. Onnan, hogy a Ferrari le akart igazolni és látta a szerződést, odáig jutott, hogy visszaküldték a Toro Rossóhoz, és hirtelen nem mennek jól a dolgok - derült ki a Track Limits podcastjéből.

Kvjat a Toro Rossónál kezdett, majd bő egy évig a Red Bull csapatát erősítette, hogy aztán a 2016-os Spanyol Nagydíjon már Verstappen versenyezzen a Red Bullnál, Kvjat pedig újra Toro Rossó-s lett. Egy kis időre el is hagyta a Forma-1-et az orosz, majd 2019-ben és 2020-ban ismét az energiaitalosok B-csapatánál versenyezhetett.