Vágólapra másolva!
A jelenleg az Aston Martin versenyzőjeként a másodvirágzását élő Fernando Alonso nem mindennapi dolgot árult el. A spanyol pilóta a bajnoki címei megnyerése után ugyanis ki akart szállni az F1-ből, most pedig 41 évesen is úgy érzi, van még benne pár év a száguldó cirkuszban.

Alonso Forma-1-es világbajnoki címei megnyerése után

néhány évig szerette volna folytatni a versenyzést

– ám úgy alakult, hogy még ma, 41 évesen is a száguldó cirkusz mezőnyének tagja - írja az f1vilag.hu.

A jelenlegi szerződése 2024 végéig szól, egyelőre viszont még nem tudja, hogy hosszabbít-e csapatával.

A kétszeres világbajnok ugyanakkor úgy érzi, van benne még néhány F1-es év.

„Imádnám, ha jómagam tudnám erre a választ" – mondta nevetve a kétszeres világbajnok. „Azt hiszem, amikor elkezdtem az F1-ben versenyezni, az elképzelésem az volt, hogy 7 vagy 8 évig leszek itt. Aztán megnyertem a két világbajnoki címet, és azt gondoltam,

Fernando Alonso nagy formában van és még nem is szeretne visszavonulni Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Alonso nemrég arról is beszélt,

idén még nem lát reális esélyt a világbajnoki cím megszerzésére, a következő években azonban akár bajnokesélyessé is előléphet a száguldó cirkuszban.

„Reggelente felébredek, és

Alonso 2001-ben a Minardi színeiben mutatkozott be az F1-ben, majd a Renault két egymást követő évben, 2005-ben és 2006-ban szerzett világbajnoki címeket. Ezt követően volt a Ferrari és a McLaren pilótája is, néhány éves kihagyás után pedig 2021-ben tért vissza a mezőnybe az Alpine-nal. Alonso idén az Aston Martin csapatát erősíti, a szezon első három versenyén pedig három dobogós eredményt is szerzett.