"Közeleg az elkerülhetetlen" - rossz hírt közölt Michael Schumacher barátja

Forma-1, Török Nagydíj, 2006, Michael Schumacher, Felipe Massa
Brazilian Ferrari driver Felipe Massa (L) celebrates on the podium of the Istanbul racetrack after the Formula One Turkish Grand Prix as team mate German Michael Schumacher looks on, 27 August 2006 in Istanbul. Massa won ahead of Spanish Renault driver Fernando Alonso and Schumacher. AFP PHOTO DAMIEN MEYER (Photo by DAMIEN MEYER / AFP)
Vágólapra másolva!
A korábbi F1-es pilóta, Felip Massa szerint ha így folytatja a jelenleg "még csak" kétszeres világbajnok Max Verstappen, akkor közeleg az elkerülhetetlen és rövidesen megjavítják a legendás német autóversenyző hét világbajnoki címet számláló világrekordját.

Michael Schumacher korábbi Forma-1-es csapattársa és barátja, Felipe Massa szerint közeleg Max Verstappen robot üzemmódban tör Michael Schumacher babérjaira. A 41 éves brazil expilóta ugyanakkor

nem a Schumacherrel holtversenyben hétszeres vb-győztes Lewis Hamiltont látja esélyesnek erre

- vette észre a Ripost.

Massa nem a brit sztárt, hanem a Mercedest tartja túl gyengének az újabb elsőséghez. Ellenben az utóbbi két sorozatot megnyert

Max Verstappen a Red Bullban szerinte nem csak az idei - sorozatban harmadiknak ígérkező -, de a következő évek egyeduralkodója lehet.

Felipe Massa félti Schumacher rekordját Forrás: AFP/Damien Meyer

"Lewis olyan jól vezethet, ahogy csak akar, ha az autója túl lassú. A Red Bullnál viszont tökéletes munkát végeznek, erős a motor, Max pedig olyan, mint egy robot. Nem hibázik, extrém módon érett a korához képest.

- mondta Massa, utalva arra, hogy szerinte még csak elkezdődött Verstappen sikersorozata.

A holland pilóta olyat produkélhat a jövőben, amely hasonló lehet mint Schumacher és a Ferrari (2000-04), illetve Hamilton és a Mercedes (2014-20) nagy érája.