Meglepő dolgot árult el az F1-es pályafutásáról Fernando Alonso

auto-prix Horizontal
Fernando Alonso megtarthatja a harmadik helyét
Vágólapra másolva!
Az Aston Martin 41 éves spanyol pilótája, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso elárulta, hogy már 15 évvel ezelőtt a visszavonulást fontolgatta. Ehhez képest most úgy érzi, pár évig még versenyezne.

A formula.hu megírta, hogy a spanyol sztár az F1-es karrierje kezdetén úgy gondolta, nem fog sokáig versenyezni, ehhez képest lassan 42 évesen is még a mezőny tagja.

Ez volt az ötlet, most pedig enyém minden idők leghosszabb Formula-1-es karrierje" - nyilatkozta Alonso, aki az említett rekordot már tavaly megdöntötte.

Fernando Alonso még évekig versenyezne az F1-ben Forrás: AFP/Martin Keep

A spanyol pilóta első és utolsó Formula-1-es nagydíja között már több mint 22 év telt el, míg a hétszeres világbajnok Michael Schumacher esetében 21 év 3 hónap, Kimi Raikkönennél 20 év 9 hónap volt ez a szám a visszavonulás idején. Alonso most úgy érzi, még évekig maradna az F1-ben.

"Továbbra is friss, továbbra is motivált vagyok, még mindig élvezek minden egyes napot. Felébredek reggelente és boldog vagyok amiatt, amit csinálok.

jelentette ki a kétszeres világbajnok, hozzátéve, hogy az eredeti visszavonulási terv nem csupán 15 évet fog késni, hanem még többet is.