Elképesztő módon reagált Hamilton volt csapata a brit vb-címét megóvó Ferrari-pilóta vádjaira - videó

Forma-1, Brazil Nagydíj, Lewis Hamilton, Felipe Massa, McLaren, Ferrari, 2008
Brazilian Formula One driver Felipe Massa (L) of Ferrari shakes hands with British Lewis Hamilton of McLaren on November 2, 2008 at the Interlagos racetrack in Sao Paulo, Brazil. Hamilton and Massa will decide the 2008 F1 championship. AFP PHOTO MAURICIO LIMA (Photo by MAURICIO LIMA / AFP)
Vágólapra másolva!
Ahogy arról korábban beszámoltunk, Felipe Massa jogi lépéseket tervez tenni a 2008-ban elcsalt szingapúri futam miatt, ami nagyban közrejátszott abban, hogy elbukta a világbajnoki címet Lewis Hamilton ellen. A McLaren szerdán reagált a brazil pilóta nyilatkozatára.

A 2009-es szezon felénél derült ki, hogy a 2008-as Szingapúri Nagydíjat a Renault elcsalta, mivel Nelson Piquet Jr. szándékos balesete miatt biztonsági autót kellett bevetni, ami miatt csapattársa, Fernando Alonso szerezte meg a győzelmet. Felipe Massa a safety car érkezésekor még vezetett, ám ennek és egy elakadt üzemanyagtömlőnek köszönhetően végül esélye sem volt megőriznie az első helyet. Ez pedig nagyon sokat számított, ugyanis a szezon végén egyetlen pont lett a lemaradása Hamilton mögött az összetettben.

Lewis Hamilton a szezonzáró Brazil Nagydíj utolsó perceiben nyerte meg a 2008-as vb-címet Forrás: AFP/Vanderlei Almeida

Az F1 korábbi főnöke, Bernie Ecclestone egy közelmúltban adott interjújában elismerte, hogy már a 2008-as idény alatt tisztában voltak azzal, hogy a Renault elcsalta a versenyt, ám szándékosan úgy döntöttek, hogy nem tesznek semmilyen lépést, hogy megvédjék a sportágat egy hatalmas botránytól. Massa ezt követően jelentette ki, hogy tanulmányozni fogja a törvényeket és újra kivizsgáltatja az esetet.

Hamilton akkori csapata, a McLaren szerdán rövid, de világos üzenetet tett közzé a közösségi oldalán egy videó formájában arról, hogy mit gondol Massa esetleges óvásáról. A felvételen és a leírásban is a "Denial is a river in Egypt" kifejezés hangzik el, ami egy angol szójáték az Egyiptomban is megtalálható Nílus folyóval, és amely a TikTokon vált népszerűvé abban a kontextusban, hogy humorosan rávilágítsanak arra a tényre, hogy valaki tagad valamit.

@mclaren Denial is a river in Egypt. #McLaren#F1#LewisHamilton#Cars#Formula1#Trend♬ original sound - McLaren