Főnöke megszólalt Verstappen és a csodamérnök visszavonulásáról

Max Verstappen, Christian Horner
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 23: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing and Red Bull Racing Team Principal Christian Horner embrace in parc ferme following the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on October 23, 2022 in Austin, Texas. Mark Thompson/Getty Images/AFP (Photo by Mark Thompson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke nem hiszi, hogy pilótája, Max Verstappen még a negyvenes éveiben is versenyezni fog, ahogyan azt Fernando Alonso teszi.

Max Verstappennek 2028-ig szól a szerződése a Red Bull-lal. Akkor is még csak 31 éves lesz, de a holland többször utalt már arra, hogy nem szeretné tovább folytatni az F1-es karrierjét, elsősorban a fárasztó feladatoknak és a hagyományok megváltoztatásának köszönhetően. Christian Horner is úgy gondolja, hogy Verstappen nem fog a 2030-as évek végén is még versenyezni, de jelenleg még látja az eltökéltséget a pilótájában.

Max Verstappen még csak 25 éves, mégis egyre gyakrabban téma a visszavonulása Forrás: AFP/Paul Crock

„Max egy önálló ember, akinek saját erős véleményei vannak, így ő dönt arról is, hogy mit szeretne csinálni az élete során.

– mondta a Red Bull főnöke. – Azonban a versenyzést szenvedélyesen imádja, hiszen ha nem a valós pályán, akkor a virtuális világban versenyez.

Horner a Red Bull klasszis mérnökének, Adrian Newey-nak a jövőjéről is beszélt, akinek a szerződése az év végén jár le az energiaitalosokkal, és egyes pletykák már a Mercedesszel boronálták össze.
„A szíve még mindig a Forma–1-ért dobog, a csapat iránti elkötelezettsége pedig olyasmi, ami... Nem szokásunk szerződésekről vagy azok hosszáról beszélni, de

Persze mindig lesznek pletykák a paddockban, elvégre ilyen a Forma–1 – nyilatkozta Horner. – Rendkívül fontos és népszerű tagja a csapatunknak, úgyhogy nagyszerű, hogy hosszú távon velünk van, ráadásul néhány olyan dologban is érintett, amelyekbe most kezdünk belefolyni."

Forrás