Vágólapra másolva!
Fernando Alonso fantasztikusan kezdte a 2023-as Forma-1-es idényt az Aston Martin csapatánál, amiben az angol istálló főnöke szerint egy nagy nevű elődjének is komoly szerepe van.

Három futam, három dobogó, három harmadik hely - ez az Aston Martin "újoncának", Fernando Alonsónak az eddigi teljesítménye az angol csapatban. A 41 éves kétszeres világbajnok spanyol az előző szezon végén visszavonuló Sebastian Vettel helyét vette át, azonban jóval sikeresebb, mint elődje volt.

A négyszeres világbajnok német, akikvel Alonso éveken át vívott késhegyre menő csatákat a világbajnoki címért, karrierje utolsó két idényét töltötte a silverstone-iaknál, és nem nagyon lehet büszke a produkciójára: 42 futamon egyetlen dobogós helyet (Baku, 2021) tudott felmutatni, ugyanakkor Mike Krack csapatfőnök szerint nagyon is fontos szerepe van Alonso és a csapat idei sikereiben.

Sebastian Vettel búcsúzóul még adott pár jó tanácsot az Aston Martin fejlesztéséhez Forrás: AFP/Ben Stansall

"Sebastiannak megvan a szerepe a mostani sikerinkben. A tavalyi évben számos alkalommal egyeztettünk, nagyon fontos és hasznos tanácsokkal segített bennünket. Ezt csináljuk, vagy azt, vagy éppen mit ne csináljunk. Szóval ő is kivette a részét az AMR 23 fejlesztéséből."

Arra a kérdésre, hogy látva a fejlesztés sikereit, nem volt-e túl korai Vettel visszavonulása, a Krack diplomatitkusan annyit felelt, hogy erről a németet kellene megkérdezni. "Mi annyit tehetünk, hogy tiszteletben tartjuk a döntését, amit hosszas gondolkodás után hozott meg."