"Kib.szottul nevetséges" - kegyetlenül megalázták Schumachert

Mick Schumacher, Günther Steiner
Haas F1 Team's German driver Mick Schumacher (R) speaks with Haas F1 team's Italian team principal Guenther Steiner in the pits of the Zandvoort circuit during the second free practice session ahead of the Dutch Formula One Grand Prix, on September 2, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Haas csapatfőnöke, Günther Steiner az F1-es dokumentumfilm után a hamarosan megjelenő új könyvében sem kímélte a hétszeres világbajnok legenda, Michael Schumacher fiát, a jelenleg a Mercedes tartalékpilótájaként tevékenykedő Mick Schumachert.

Günther Steiner - akit a Haas korábbi pilótája a dzsiddai és monacói nagy baleseteivel haragította magára - a Netflix Drive To Survive című dokumentumsorozatban többek között tehetségtelennek titulálta a korábbi Forma-2-es bajnokot.

A csapatfőnök könyve áprilisban jelenik, melyet ő maga írt, mégpedig a 2022-es szezon viszontagságairól.

A The Times már a megjelenés előtt beleolvashatott az olasz naplószerűen megírt munkájába, melyben az említett filmhez hasonlóan

szintén kemény szavakkal kritizálja Schumachert

- írja az M4 Sport.

A könyvben Steiner elárulja, a német az idény során

összesen 2 millió dolláros kárköltséget okozott a csapatnak.

Ebből legjobban talán a szuzukai 700 ezer dolláros kár fájt a csapatvezetőnek, hiszen Schumacher akkor egy szabadedzés leintése után kötött ki a falban az esős pályán.

Günther Steiner megint nem kímélte Mick Schumachert Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Ez a kib.szott levezető körben történt. A levezető körben!

Igen, nagyon vizes volt a pálya, de senki másnak nem sikerült leírnia egy autót, miközben éppen ment vissza a boxutcába. Öt percen belül elveszítünk egy autót, és most építhetünk egy másikat. Nem alkalmazhatok olyan versenyzőt, akiről nem tudhatom biztosan,

És most elő kell teremtenem ezt a pénzt" – írta Steiner a könyvében a szuzukai esetről.

Schumacherrel végül csak az utolsó verseny előtt közölték, hogy nem kap új szerződést, Steiner elsősorban a tapasztalat hiányával indokolta az elküldését.