Nem várt részletet árult el Verstappennel való kapcsolatáról Sergio Pérez

Forma-1, Bahreini Nagydíj 2023, szombat, Max Verstappen, Sergio Pérez
Max Verstappen and Sergio Perez of Red Bull Racing after the qualifying ahead of the Formula 1 Bahrain Grand Prix at Sakhir Circuit in Sakhir, Bahrain on March 4, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Red Bull Racing két pilótájának, Max Verstappennek és Sergio Péreznek nem tűnik éppen felhőtlennek a kapcsolata. Utóbbi most tiszta vizet öntött a pohárba, és elmondta, hányadán is állnak valójában.

A 26 éves kétszeres világbajnok holland, valamint a 23 éves mexikói egyaránt igazi harcos, aki a falon is átmenne, hogy egy hellyel előrébb végezzen, vagy eggyel több pontot szerezzen ellenfelénél, legyen az akár a csapattársa.

A két versenyző között nincs is meghitt barátság, és nem ritka, hogy egy-egy futamon belül is összetűznek. Legutóbb a szaúdi nagydíjon fordult elő, hogy amikor Verstappen felmérte, hogy nem fogja tudni utolérni és megelőzni az élen álló Pérezt, azértis ment egy leggyorsabb kört, így a mexikói nem tudta átvenni az összetettben a vezetést. Ennek kapcsán tette fel a kérdést a Racingnews365, hogy milyen is kapcsolatuk.

Max Verstappen és Sergio Pérez között barátság helyett kölcsönös tisztelet van Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

"Őszintén mondhatom, hogy sokkal jobban tiszteljük a másikat, mint azt a kívülállók gondolnák - mondta Sergio Pérez. - A csapaton belül nagyszerű a hangulat, kölcsönös a tisztelet a versenyzők és a szerelők között. Szerintem mindketten elég érettek vagyunk, hogy tudjuk, mi a jó és mi a rossz, és, amíg ez így marad, ez a tisztelet aligha fog megváltozni."

Pérez biztos benne, hogy a világbajnoki cím is kettejük között fog eldőlni, és meglátása szerint egyértelműen a csapattársa, azaz Verstappen lesz a legkeményebb riválisa ebben a csatában.

"Vitán felül nincs még egy olyan versenyző a mezőnyben, mint Max. Ezzel az autóval és ezzel a csapattal, ami mögötte van, ő most a legkeményebb ellenfél, akit le kell győzni. Minden egyes hétvégén a legjobbamat kell adnom, ha nyerni akarok" - mondta Sergio Pérez.