A Mercedes és a Red Bull főnöke is hiába reklamált a Hamilton-Verstappen csata után

Forma-1, Toto Wolff, Christian Horner
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 12: Mercedes GP Executive Director Toto Wolff and Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talk in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on March 12, 2020 in Melbourne, Australia. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A 2021-es abu-dzabi szezonzáró hajrájában hozott versenyigazgatói döntések után mindkét érintett fél azonnal megkereste a Nemzetközi Automobil Szövetség akkori elnökét, Jean Todtot – árulta el a francia szakvezető.

Mint ismert, az Abu-dzabi Nagydíj végén be kellett küldeni a biztonsági autót, amelyet az utolsó előtti kör végén kihívtak ki. Michael Masi versenyigazgató először azt a döntést hozta, hogy a lekörözöttek nem vehetik vissza a körüket, ám nem sokkal később változtatott álláspontján, és a Lewis Hamilton és Max Verstappen között lévő autókat elengedte. Ennek következtében a friss gumikra váltó holland pilóta az utolsó körben megelőzte riválisát, amivel megszerezte az első világbajnoki címét.

Jean Todtnak nem alakult nyugodtan a 2021-es szezonzáró estéje Forrás: AFP/Joe Klamar

Az eset után Christian Horner és Toto Wolff, a két istálló csapatfőnöke Jean Todtot is megkereste.

A bíráknak önállóan kell döntéseket hozniuk – mondta Todt. – Hallott már valaki olyat, hogy Gianni Infantino, a FIFA [Nemzetközi Labdarúgó-szövetség] elnöke utólag a büntetők megítélésének helyességéről beszél? A [Todtról készült] dokumentumfilmben látható, ahogy

Nem sokkal a szezonzáró után lejárt Todt mandátuma, a kötelező választást pedig Mohammed bin Szulajm nyerte, aki változást ígért, és egyik első határozata volt Masi eltávolítása a versenyigazgatói posztról.