Vágólapra másolva!
Az Aston Martin idei sikereit látva sem bánja Sebastian Vettel, hogy a tavalyi szezon végén visszavonult a száguldó cirkusztól.

Vettel 15 évnyi F1-es versenyzés után döntött úgy, hogy visszavonul, a helyére pedig Fernando Alonso érkezett az Aston Martinhoz, aki a szezon mindhárom futamán eddig dobogós helyen végzett. Az már mostlátszik, hogy ég és föld egyelőre a különbség a csapat tavalyi és idei szezonja között, hiszen a 2022-es szezon első három futamán egyetlen pontot sem tudtak szerezni, idén viszont már 65-öt gyűjtöttek. Ettől függetlenül a négyszeres világbajnok cseppet sem bánta meg a döntését és élvezi, hogy a pálya széléről követheti a Forma-1-et.

– jelentette ki Vettel a Bio Bienen Apfel nevű környezetvédelmi szervezet egyik rendezvényén. "Jelenleg csak nézőként követem a Forma-1-et. Nehéz lenne megmondani, hogy mit hoz majd a jövő és a következő futamok, de ez minden szezonra igaz" – utalt arra, hogy előre nem láthatta, mekkora ugrás jön.

Sebastian Vettel nem bánta meg, hogy visszavonult a Forma-1-től Forrás: NurPhoto via AFP/Robert Szaniszlo/NurPhoto/Robert Szaniszlo

"Nagyon jól ismerem a csapatot az elmúlt évekből, és örülök, hogy ilyen jól szerepelnek most. Azt hiszem, nyilvánvaló volt, hogy ez az autó jobb lesz, mint ami az előző szezonban volt. A tavalyi évünk elég gyengén sikerült, így várható volt, hogy lesz előrelépés. Bár természetesen az ember sosem tudhatja előre azt sem, mivel állnak elő és hogyan szerepelnek majd a riválisok" – szögezte le a német legenda.