Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton szerződése a szezon végén lejár a Mercedesnél és egyelőre a jövőjét illetően sok a kérdőjel. Felmerült az is, hogy a hétszeres világbajnok a Ferrarihoz igazol, ám Johnny Herbert szerint arra már nincs ideje a britnek, hogy új csapatot juttasson a csúcsra.

Hamilton ugyan Ausztráliában dobogóra állhatott, de láthatóan szenved a Mercedesszel, amellyel a kapcsolata sem felhőtlen látszólag, mivel a brit szerint a csapat nem hallgatta meg a tanácsait a W14-es autó tervezése során. Márpedig emiatt úgy tűnik, Hamiltonnak idén sem lesz esélye megszerezni a hőn áhított nyolcadik vb-címét, emiatt merült fel, hogy esetleg eligazol más csapathoz. A klasszis jövőjével kapcsolatban Johnny Herbert, a manapság Forma-1-es szakértőként dolgozó korábbi pilóta szerint a brit klasszisnak az a lenagyobb baja, hogy nincs már ideje.

Szerintem attól függ, hogy mi történik a Mercedesnél. Tudnak változtatni a jelenlegi helyzeten? Ha nem, és Lewis még érzi magában a tüzet, de úgy gondolja, hogy itt nem lehet már bajnok, akkor hova megy?

– mondta Standard SportnakHerbert, aki azt is kifejtette, hogy miért egyre nehezebb a 38 éves pilótának megszereznie a nyolcadik vb-címét.

Lewis Hamilton az Ausztrál Nagydíj díjátadóján Forrás: AFP/Martin Keep

"A legnagyobb különbség az, hogy a fiatal generáció nagy pilótáinak van már valamijük, ami Lewisnak sosem feküdt és sosem akart komoly energiát belefektetni: a szimulátoros tapasztalat. Az egy hatodik érzéket ad a pilótáknak. George Russell komoly kihívás elé állította, és jelentős nyomást helyezett rá. George Max Verstappen számára is kemény dió lesz, ha megkapja a megfelelő autót, és szerintem jó autóval Lando Norris is ugyanilyen lesz."