Még mindig nem zárult le a botrányos Ausztrál Nagydíj: a Ferrari fellebbezett Sainz büntetése miatt

Forma-1, Ausztrál Nagydíj 2023, péntek, Carlos Sainz
Ferrari's Spanish driver Carlos Sainz Jr drives during the second practice session of the 2023 Formula One Australian Grand Prix at the Albert Park Circuit in Melbourne on March 31, 2023. (Photo by WILLIAM WEST / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
A Ferrari fellebbezést nyújtott be spanyol pilótája, Carlos Sainz büntetése ellen, amely miatt a negyedik helyett csak a 12. pozícióban végzett a múlt vasárnapi Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon.

Sainz azért kapott öt másodperces büntetést, mert a verseny késői újraindítása után ütközött az előtte harmadik Fernando Alonsóval (Aston Martin).

Mivel a mezőny a biztonsági autó mögött fejezte be a versenyt, a plusz idővel a spanyol versenyző a negyedikről az utolsó, 12. helyre került és pont nélkül zárt.

A pilóta az eset után hosszú idő óta a legigazságtalanabb büntetésnek nevezte a bírák döntését.

Carlos Sainz büntetése miatt fellebbezett a Ferrari Forrás: AFP/William West

Frédéric Vasseur, az olasz istálló csapatfőnöke csütörtökön késő este árulta el újságíróknak, hogy

már benyújtották fellebbezésüket a Nemzetközi Automobil Szövetséghez (FIA), amely áttekinti az ügyet és ha arra érdemesnek találja, akkor új tárgyalást rendel el.

Amennyiben így lesz, akkor Sainzot és csapatát meghallgatják majd egy tárgyaláson, amelynek döntnökei ugyanazok lesznek, akik Ausztráliában kiszabták rá a büntetést.

A francia sportvezető azt is elmondta, hogy a tárgyalást még a következő, bakui futam előtt megtarthatják.

Sainz büntetésével a Ferrari katasztrofális hétvégét zárt Melbourne-ben, ahol a csapat másik pilótája, Charles Leclerc a verseny első körében kiesett.