Vágólapra másolva!
A Forma-1 legendájának, Michael Schumachernek a fia, Mick Schumacher idén a Mercedes tartalékjaként kapott munkát az F1-ben. Azonban van remény számára, hogy akár már idén versenyen láthassuk a német pilótát.

A Mercedes tesztet szervez Mick Schumachernek, hogy ha valamilyen okból szükség lenne rá, akkor be tudjon ugrani. A német versenyző korábbi nyilatkozataiban sem tagadta, hogy bár most tartalékpilótaként kell bizonyítania - ami bizonyos szempontból előrelépést jelent számára -,

a végső cél az, hogy visszatérjen az F1 versenyzői mezőnyébe. Könnyen lehet, hogy erre hamarabb sor kerül, mint gondolta volna.

Mick Schumacher most a Mercedes tartalékpilótája Forrás: ANP via AFP/Sem Van Der Wal

A Mercedes főnöke, Toto Wolff ugyanis nagyon elégedett a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiával, így ha úgy alakul, megkapja a lehetőséget.

Ennek első lépcsőfokaként tesztet szerveznek Micknek, így kipróbálhatja magát egy (korábbi) Mercedesben.

Wolff ráadásul arról biztosította Micket, hogy ha Lewis Hamilton, vagy George Russell bármilyen okból kiesik, akkor

a német pilóta ül a Mercedesbe. Ez már csak azért is fontos kijelentés, mert elődei, Nyck de Vries és Stoffel Vandoorne nem kapták meg ezt a lehetőséget.

Ki ne emlékezne rá, amikor Hamilton 2020-ban elkapta a koronavírust, Bahreinben inkább a Williamstől kölcsönvett George Russell kapott esélyt.

- mondta Toto Wolff.

Toto Wolff megvédte a pilótáját Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Az osztrák sportvezető megszólalt a Mick Schumacher körül kialakult botrányról is - a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner sokszordurván kritizálta korábbi versenyzőjét.

"A szülei semmit sem csináltak rosszul. Ha Michael ott lett volna a fia mellett, Steiner nem mert volna így bánni Mickkel" – mondta Wolff.