Alonso bízik benne, hogy karamboloznak egymással a Red Bull pilótái

F1 2023 Rolex Australian Grand Prix 2023 Motorsport Formula 1 Melbourne Albert Park Fernando Alonso Max Verstappen Red Bull Racing Aston Martin Two people Three quarter lenght Aston Martin Aramco Cognizant Netherlands Oracle Red Bull Racing Formula 1 Role
Alonso (balra) és a vb-címvédő Verstappen
Vágólapra másolva!
Az Aston Martin Forma–1-es csapat pilótája, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso reméli, hogy az élen álló Red Bull pilótái összerúgják majd a port a folytatásban, ez pedig segíthet neki abban, hogy megnyerje pályafutása 33. nagydíját.

A 41 éves klasszis figyelemmel kíséri a Red Bullnál kialakult helyzetet, hátha a Max Verstappen és Sergio Pérez közötti feszültségek elérik a robbanáspontot. A Milton Keynes-i csapat RB19-es autója eddig uralja az idei szezont, hiszen mindhárom futamot megnyerte, és úgy tűnik, óriási sebességbeli előnye van a többi autóval szemben.

Alonsóval az Aston Martin nagyot lépett előre, a spanyol pilóta három egymást követő futamon szerzett harmadik helyet, csapata pedig a második helyen áll a konstruktőri világbajnokságban.

Alonso legutóbb 13 éve Barcelonában tudott futamot nyerni. A korábbi kétszeres világbajnok úgy gondolja, hogy a 33. futamgyőzelméhez az is szükséges, hogy szerencsétlenkedjenek a Red Bull pilótái.

„Remélhetőleg megérkezik a győzelem, a 33., amiről annyit beszéltek. De reálisnak kell lennünk" - mondta a DAZN-nek Alonso, aki hangsúlyozta, hogy a Red Bull sebességben befoghatatlan, de bármi megtörténhet.

– folytatta a spanyol közönségkedvenc.

Alonso (balra) és a vb-címvédő Verstappen Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora

Verstappen és Pérez az Ausztrál Nagydíjon nem tudtak egymással versenyezni, miután Pérez a kvalifikáción történt megpördülése után a boxutcából indult. Az azt megelőző A Szaúd-Arábiai Nagydíj után jöttek elő újra azok a nézőpontok, miszerint nincsenek túl jóban egymással a Red Bull pilótái.

A futamot Pérez nyerte, de Verstappen az utolsó körben megfutotta a leggyorsabb kört, amivel egy extra pontot kapott, miközben a csapat mindkettőjüknek azt tanácsolta, hogy vegyenek vissza, ne kockáztassanak. Pérez nem is értette a futam után, hogy miért történt ez az egész, miközben Verstappen azon szomorkodott, hogy nem mehetett a győzelemért úgy, hogy csak a 15. helyről rajtolt.

Persze a kettejük közti feszültség visszanyúlik az előző szezonra, amikor a Brazíliai Nagydíjon a már világbajnok Verstappen a Red Bull egyértelmű utasítása ellenére nem engedte el Pérezt, aki még harcban volt a vb-második helyért.

Hamilton és Alonso a 2007-es Magyar Nagydíjon Forrás: AFP

Alonso számára korántsem ismeretlen a csapaton belüli fagyos légkör, hiszen 2007-ben a McLarennél viharos volt a viszonya Lewis Hamiltonnal. A két rivális közötti viszony odáig fajult, hogy a spanyol az év végén, mindössze 12 hónappal a hároméves szerződése megkötése után távozott a csapattól, míg a Ferrari versenyzője, Kimi Raikkönen a szezon utolsó, futamán elcsaklizta a világbajnoki címet az egymás ellen harcoló párostól.