Max Verstappen apja tagadja a súlyos vádakat: "Soha nem bántottam a fiamat"

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, Max Verstappen, Jos Verstappen
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 12: Race winner and 2021 F1 World Drivers Champion Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates with his father Jos Verstappen in parc ferme during the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 12, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A kétszeres Forma-1-es világbajnok Max Verstappen édesapja, Jos Verstappen tagadja azokat a vádakat, miszerint korábban bántalmazta a fiát.

Korábban számos történetet olvashattunk arról, hogy a fiatal Verstappennel annak idején milyen keményen bánt az édesapja, Jos, aki annak idején maga is a Forma-1-ben versenyzett.

Egy alkalommal például nemes egyszerűséggel otthagyta őt egy olasz benzinkúton, miután a kis Max kiesett egy gokartversenyen

- írja az F1világ.

Verstappen a második világbajnoki cím megnyerése után beszélt arról egy interjúban, szeretne majd ő is gyerekeket, de nem úgy fogja felnevelni őket, ahogy édesapja őt.

„Egyértelműen szeretnék gyerekeket, ha pedig versenyezni akarnak majd, az is rendben lesz" – mondta Verstappen a holland De Limburger című lapnak.

„Azt hiszem, másképp fogom majd csinálni, mint ahogy az én apám bánt velem. Momentán nem tudom azt elképzelni."

Max Verstappen apja tagadja, hogy bántalmazta volna a fiát Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

Hozzátette, könnyen beszél, mert nincsenek gyerekei. De elmondás szerint teljesen másképp fog majd gondolkodni, ha eljön ennek az ideje, mivel

az apja szenvedélye nagyon messzire ment.

"Mindent értem csinált. Tuningolta a motorjaimat, felkészítette a gokartjaimat. Én

Egyesek szerint az idősebb Verstappen már-már bántalmazta fiát annak érdekében, hogy kihozza belőle a legtöbbet, az 51 éves ex-versenyző azonban határozottan tagadja ezt, bár azt elismeri, keményen bánt Maxszal.

„Vannak, akik azt mondják, rossz apa vagyok, mert bántalmaztam a gyerekemet. Soha nem bántottam őt" – idézi a hollandot az Expressen című svéd lap. „Felneveltem őt, keményen bántam vele.

Ez volt a tervem. Sokan el sem tudják képzelni, mibe kerül eljutni a sport abszolút csúcsára."