Vágólapra másolva!
Jelentős vagyonra tett szert - elérte az egymilliárd dollárt, így a világ leggazdagabbjai közé került - a Marcedes csapatfőnöke, Toto Wolff.

Toto Wolff többek között a Mercedes és az Aston Martin résztulajdonosaként tett szert a vagyonra, többek között Fernando Alonso másodvirágzásának is köszönheti a pénzügyi sikereit.

Elérte az egymilliárd dollárt – ami közel 346 milliárd forintnak felel meg – Toto Wolff nettó vagyona, amivel a világ 2540. leggazdagabb emberének számít a Forbes listáján

- írja a vezess.hu.

Toto Wolff zsebe alaposan ki van tömve Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora

Wolff a Mercedesnél 33 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik, de az Aston Martin Forma-1-es csapatának is az egyik befektetője.

Az anyagi szintlépése annak tudható be, hogy szerepelt a Netflix F1-es dokumentumfilm-sorozatában, a Drive to Survive-ban, amivel hírességként lényegesen növelte az értékét.

Wolff épp azután lépett be a dollármilliárdosok szűknek mondható körébe, hogy a Mercedes éveken át tartó dominanciája véget ért. Ugyanakkor az Aston Martinban 2020-ban vásárolt, 1 százalékos tulajdonrésze lényegesen többet ér most, mint korábban a jó szereplés miatt. A crash.net beszámolója szerint

Alonso első, bahreini harmadik helyezése miatt 24 óra leforgása alatt 300 millió dollárral nőtt a tulajdonrész pillanatnyi értéke.