A Red Bull főnöke megdöbbent azon, amit Hamilton mondott az autójukról

Forma-1, Ausztrál Nagydíj 2023, szombat, Lewis Hamilton
Mercedes' British driver Lewis Hamilton examines his car during the third practice session of the 2023 Formula One Australian Grand Prix at the Albert Park Circuit in Melbourne on April 1, 2023. (Photo by Paul CROCK / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
A múlt hét végi Ausztrál Nagydíj után Lewis Hamilton olyat mondott a Red Bull RB19 kódjelű gépéről, amin még Christian Horner, az osztrákok csapatfőnöke is meglepődött.

A hétszeres világbajnok brit szokásától némileg eltérően ezúttal nem kritizált, hanem dícsért. A melbourne-i futam után ugyanis azt találta mondani, hogy még életében nem látott olyan gyors autót, mint az RB19. Vitatkozni pedig aligha lehet vele, hiszen a Red Bullok mindhárom idei futamon domináltak (három győzelem mellett további két dobogós hely), és a szaúdi nagydíjon Max Verstappen tempóját még DRS-sel sem tudta felvenni Hamilton és a Mercedes.

Max Verstappen eddig szinte utolérhetetlen volt az idényben Forrás: AFP/Martin Keep

"Nagyon megtisztelő, amit Lewis mondott, különösen azt tudva, hogy milyen nagyszerű és gyors autókban ült már karrierje során" - mondta már-már elérzékenyülve Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

De, ha már Hornernél tartunk, akkor tegyük hozzá, hogy a csapatvezető azért azt is megjegyezte, hogy az első három futam megmutatta, hogy még van min javítaniuk, mert az autó elég sérülékenynek tűnik. Ráadásul mindez minden idők leghosszab 21 "normál" és hat sprintfutamot felvonultató idényében nem valami jó hír. Különösen, hogy Horner úgy készül, a csapatok többsége Európába visszatérve biztosan előáll valami újdonsággal.