Az Aston Martin a győzelmet célozza meg a Monacói Nagydíjon

F1 Grand Prix of Saudi Arabia driving,Formula One Grand Prix,Formula One Racing,horizontal,Jed Horizontal
JEDDAH, SAUDI ARABIA - MARCH 19: Third placed Fernando Alonso of Spain and Aston Martin F1 Team celebrates on the podium during the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit on March 19, 2023 in Jeddah, Saudi Arabia. Ayman Yaqoob / Anadolu Agency (Photo by Ayman Yaqoob / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Mike Krack, a Forma-1-es Aston Martin csapat főnöke úgy gondolja, hogy az autójuk erősségei lehetővé tehetik, hogy győzelmet arassanak Monacóban.

Az alakulat 2021-ben kétszer is közel járt a győzelemhez az Azerbajdzsáni és a Magyar Nagydíjon, de végül be kellett érniük a második hellyel, bár Magyarországon később kizárták őket, miután a futamot követően nem sikerült a szükséges üzemanyagmintát kivenni az autóból.

A 2023-as szezon elképesztő kezdésével - három különböző pályán három dobogós helyezés - Krack felismerte, hogy az AMR23 fő erősségei hol játszhatnak a kezükre a szezon későbbi szakaszában.

- mondta Krack a DAZN-nek.

„A nagyon hosszú egyenesekben vannak hiányosságaink, ez nem titok. Láttuk ezt, és sokat kell dolgoznunk rajta."

Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Az Aston Martint a kvalifikációs futamon a Ferrari legyőzte Szaúd-Arábiában, a Mercedes pedig Ausztráliában, de megmutatták, hogy a futamokon versenyképesek, miután a dobogós helyekre hozták fel magukat.

Krack úgy szerint azok a pályák, ahol az egyenes vonalú sebesség nem számít annyira, mint például Barcelona és Monaco, az AMR23 erősségeire fognak játszani.

– tette hozzá az Aston Martin csapatfőnöke.