"Szégyellhetnétek magatokat, egy nagy vicc volt" - Schumacher durván belerúgott az FIA-be

Forma-1, Ralf Schumacher
Former Formula One driver Germany's Ralf Schumacher is pictured during the second practice session at the Red Bull Ring race track in Spielberg, Austria, on July 9, 2022, ahead of the Formula One Austrian Grand Prix. (Photo by ERWIN SCHERIAU / APA / AFP) / Austria OUT
Vágólapra másolva!
A volt Formula-1-es pilóta, Ralf Schumacher nem kímélte az FIA-t az Ausztrál Nagydíjon zajló események miatt. A hétszeres F1-es világbajnok, Michael Schumacher öccse szerint a biztonsági autó alatt kellett volna befejezniük a versenyzőknek a futamot.

A káoszt elsősorban az okozta, hogy a versenyzők nem tudták kellő hőmérsékletre felmelegíteni az abroncsaikat, így pedig csúszkáltak a pályán, és nem tudták reálisan felmérni a féktávokat.

Ennek kárát többen megérezték, így Sainz és a két Alpine is sokat vesztett az újraindítással. Ralf Schumacher szerint ennek nem szabadott volna megtörténnie

- írja a Motorsport.

Ralf Schumacher nem kímélte az FIA-t Forrás: AFP/Erwin Scheriau

„A versenyt azon a ponton könnyen lehetett volna csak egy szimpla biztonsági autós fázis alatt befejezni. Szinte semmilyen törmelék nem volt a pályán. Az autók gumijai ezt simán elbírták volna" – vélekedett a futamgyőztes pilóta a német Sky-nak.

„Versenyirányítóként szégyellhetnétek magatokat! Sajnálom, de az összes döntés a múlt hétvégén egy nagy vicc volt"

– tette hozzá visszafogottan a német versenyző.