Vágólapra másolva!
Bár még az áldozat Fernando Alonso is túlzónak találta Carlos Sainz Ausztrál Nagydíjon kapott büntetését, a Forma-1-es legenda, Damon Hill úgy véli, hogy jogosan szankcionálták a Ferrari pilótáját.

Sanzra 5 másodperces időbüntetést szabott ki rá az FIA, amiért a spanyol a vasárnapi futam 57. körében neki ment és megforgatta Fernando Alonsót az utolsó állórajt utáni első kanyarban. Sainz a futam után dühösen úgy fogalmazott, ez a legigazságtalanabb büntetés, amit valaha is látott, ám az 1996-os világbajnok, Damon Hill szerint a bírók helyesen döntöttek, a Ferrari pilótája pedig csak magát okolhatja.

– mondta Hill, aki szerint egy büntetést érő megmozdulás esetén nem számít, hogy a vétség versenykörön történt-e vagy sem.

Damon Hill szerint jogos volt Carlos Sainz büntetése Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

"Jó dolog ezt felvetni, miért kaphat büntetést valamiért, ami egy olyan körben történt, ami meg sem történt? Azt hiszem, erre az lesz a válasz, ha egy autó a pályán van, akkor minden körülmények között joguk van büntetést kiszabni rá. Ha szabadedzésen történik hasonló incidens, akkor is megfognak büntetni, pedig az eredmény szempontjából az sem számít" – jegyezte meg Hill az F1 Nation podcastjáben összegezte a történteket.