Vágólapra másolva!
A McLaren Forma-1-es pilótája, Lando Norris szerint a nem megfelelő gumikkal volt a legnagyobb probléma a 2023-as Ausztrál Nagydíj káoszba fulladó rajtjainál.

Kevin Magnussen balesete után az FIA az Ausztrál Nagydíjat másodjára is megszakította piros zászlóval, így a mezőny mindössze pár körös vagy teljesen új lágy gumikra válthatott a három körös sprintre.

A rajt azonban pillanatok alatt káoszba fulladt,

miután Carlos Sainz meglökte Fernando Alonsót, az első kanyart alaposan elmérő Pierre Gasly összeütközött csapattársával, Esteban Oconnal, Logan Sargeant pedig kiütötte Nyck de Vriest.

A motorsport.com megírta, hogy Lando Norris szerint a tömegbaleset elsősorban a gumik miatt történt, amelyeket nem tudtak rendesen felmelegíteni az erősebb féktávoktól szinte teljesen mentesített ausztrál aszfaltcsíkon.

Lando Norris szerint a szörnyű gumik miatt alakult ki káosz az Ausztrál Nagydíjon Forrás: AFP/Ben Stansall

A lágy gumikat alig tudtuk 65 fokra melegíteni, ami nem rossz, de ezen az aszfalton a gumik nem működtek, semmi tapadásunk nem volt. Ezért fékezte el állandóan mindenki az első kanyart. Így mindenkinek a szokásosnál sokkal hamarabb kellett fékeznie, ami viszont egy ennyire kiélezett helyzetben balesetekhez vezet" - panaszkodott Norris.

Olyan gumikra lenne szükségünk, amelyek megérdemelnék, hogy Forma-1-es autókra kerüljenek. Jelenleg nem ez a helyzet" - tette hozzá a McLaren 23 éves brit pilótája.