Öngyilkosnak nevezte riválisa manőverét az egyik pórul járt pilóta

Forma-1, forma 1, formula 1, F1, Ausztrália, ausztrál, nagydíj, verseny
MELBOURNE, AUSTRALIA - APRIL 02: George Russell of Great Britain driving the (63) Mercedes AMG Petronas F1 Team W14 leads Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB19, Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team W14 and the rest of the field at the start during the F1 Grand Prix of Australia at Albert Park Grand Prix Circuit on April 02, 2023 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Esteban Ocon is azok közé tartozik, akik az Ausztrál Nagydíj utolsó körében vesztették el a pontszerző pozíciójukat, ám a francia mégsem az őt a falba küldő csapattársára haragszik.

Az Alpine pilótája a 10. helyről folytathatta a futamot az utolsó két kört érintő újraindításnál, ám az előtte lévő kavarodásból rosszul jött ki, miután a pályára visszatérő Pierre Gasly a falba lökte őt is.
„Nyilvánvalóan nagyon kaotikus volt az újraindítás, aztán

Voltak autók, amelyek visszajöttek a pályára, nyilvánvalóan Pierre is köztük volt.

és ahogy mondtam, bárki lehetett volna."

Ocon viszont kevésbé volt elnéző az egyik AlphaTaurival, akit ő ugyan Nyck de Vriesnek hitt, de a felvételek alapján egyértelmű, hogy Cunoda Jukira gondolt. A holland pilóta ugyanis jóval hátrébb volt, és Logan Sargeanttel ütközött az egyes kanyarban, míg Cunoda volt az, aki vakmerően tette be Ocon mellé az autóját.
„Néhány pilóta úgymond

Nagyon szoros volt, és nyilvánvalóan sokat lehetett nyerni az adott pillanatban, de néhány versenyzőnek egy kicsit túl sok volt [a kockázatvállalása]."

Forrás