Vágólapra másolva!
A háromszor is félbeszakított Forma-1-es Ausztrál Nagydíj után óvást nyújtott be a Haas csapata, így Fernando Alonso dobogója veszélyben lehet, csakúgy mint két héttel ezelőtt Szaúd-Arábiában.

Három körrel a leintés előtt piros zászlóval szakították félbe a futamot Kevin Magnussen balesete után. A tömegbaleset legnagyobb nyertese az amerikai csapat volt, ugyanis Nico Hülkenberg a 4. helyre jött fel, Carlos Sainz 5 másodperces büntetése után pedig a harmadik helyet foglalta volna el. Az FIA azonban a már kiesők kivételével visszaállította az előző újraindítás előtti sorrendet, így Hülkenberget visszasorolták a hetedik helyre. Míg Fernando Alonso, Lance Stroll és Sergio Pérez visszakapta az eredeti helyét a sorrend visszaállításával.

A sorrend visszaállításával Alonso a harmadik, Hülkenberg a hetedik helyre került Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Az FIA a verseny után közölte, hogy a Haas óvást nyújtott a verseny hivatalos végeredménye ellen.

A Haas vélhetően azért óvta meg a végeredményt, mert abban bíznak a csapatnál, hogy ha helyt adnak a kifogásainak, akkor a legjobb esetben Hülkenberg akár dobogós is lehet hivatalosan.

Mivel a mezőny még nem hagyta el az első szektort azelőtt, hogy beintették volna a piros zászlót, így az utolsó viszonyítási pont az állórajt sorrendje volt. Hasonlóan járt el a FIA tavaly a Brit Nagydíjon, amikor Csou Kuan-jü balesete után másodjára is az eredeti rajtsorrend szerint indult el a verseny.

A Haasnak tavaly volt már egy hasonló próbálkozása az Amerikai Nagydíj után, akkor Fernando Alonso és az Alpine ellen nyújtottak be óvást, mondván, egy baleset után a spanyolt veszélyes autóval engedték versenyezni. Akkor elsőre sikerrel jártak, ám formai hiba miatt utólag mégis törölték a kiszabott büntetést.

A vb április végén Bakuban, az Azeri Nagydíjjal folytatódik.