Daniel Ricciardo érkezése két csapatnál is ott van a levegőben

Forma-1, Amerikai Nagydíj 2022, vasárnap, Daniel Ricciardo
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 23: Daniel Ricciardo of Australia and McLaren waves to the crowd on the drivers parade prior to the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on October 23, 2022 in Austin, Texas. Chris Graythen/Getty Images/AFP (Photo by Chris Graythen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Bár Daniel Ricciardo jelenleg a Red Bull Racing harmadik számú pilótája, aki tulajdonképpen az autó tesztelésében játszik csak fontos szerepet, az ausztrál neve két csapatnál is benne van a pakliban a jövőt illetően.

A 33 éves ausztrál 2011 óta 232 futamon állt rajthoz, mígnem tavaly év végén két szezon után elhagyta a McLarent. Sokan biztosak voltak benne, hogy nem marad ülés nélkül, végül azonban "csak" a Red Bull tartalékja lett Max Verstappen és Sergio Pérez mögött.

Pedig, mint most a Motorsportweek cikkéből kiderül, két csapat is megkereste. Először Otmar Szafnauer, az Alpine első embere vette fel vele a kapcsolatot, miután biztossá vált, hogy Fernando Alonso elhagyja a franciákat. Szafnauer jól ismeri Ricciardót, hiszen utóbbi két szezonban, 2019-ben és 2020-ban a Renault pilótája volt, amiből tulajdonképpen a mai Alpine lett.

Az nem derült ki, hogy a tárgyalások miért nem vezettek eredményre, és miért Pierre Gasly lett a befutó a kétszeres világbajnok spanyol megüresedett helyére, de a csapatfőnök mindenesetre így méltatta az ausztrált.

Daniel Ricciardo a 2022-es austini nagydíjon Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Chris Graythen

"Aláírt a Red Bullhoz, de szerintem ő még mindig egy fantasztikus versenyző, még mindig fiatal, szóval meg lennék lepve, ha hamarosan nem térne vissza a mezőnybe."

És mint kiderült, Ricciardót a Haas is megkereste, miután ajtót mutattak Mick Schumachernek, aki helyett végül mégis Nico Hülkenberget, az ausztrál egykori csapattársát választották Kevin Magnussen mellé. Hogy összeállhat-e ismét a Hülkenberg-Ricciardo páros?

"Az idény elején még korai erről beszélni, nézzük meg előbb, hogy mire megy a két versenyzőnk. Eljöhet az a pillanat, amikor leülök vele beszélni, de nem ígérhetek semmit, hiszen mindkét srác remek munkát végez. Előbb-utóbb mindenki beszélni akar majd Daniellel, és majd ő is eldönti, hogy mit is szeretne a Forma-1-től. Most van egy új versenyzőnk, aki még csak két futamot teljesített, megérdemli, hogy megkapja az esélyt" - mondta Günther Steiner, a HAAS csapatfőnöke.