Mick Schumacher Forma-1-es világbajnok akar lenni

Forma-1, Bahreini Nagydíj 2023, péntek, Mick Schumacher
Mercedes' German reserve driver Mick Schumacher (C) is seen in the pits before the first practice session of the Bahrain Formula One Grand Prix at the Bahrain International Circuit in Sakhir on March 3, 2023. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Mick Schumacher, a Forma–1-es Mercedes csapat tartalékpilótája elmondta, hogy jövőre szeretne visszatérni a száguldó cirkuszba és azt is elárulta, hogy szeretne világbajnoki címet nyerni.

Mick Schumachert tavaly váltották le a Haasnál jóval tapasztaltabb Nico Hülkenbergre, miután a 23 éves német pilóta kiábrándító eredményeket hozott, ráadásul egyik baleset követte a másikat. Schumacher elveszítette a versenyzői ülését a Haas csapatánál, végül a Mercedesnél kötött ki, ahol idén tartalékként szerepel az idei szezonban.

A német pilóta elmondta, úgy tekint erre a tartalékversenyzői szerepre, mint egy előrelépésre a karrierjében.

– mondta Schumacher, aki bízik benne, hogy már következő szezonban visszatérhet a rajtrácsra.

Mick Schumacher Forma-1-es világbajnok akar lenni Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Schumacher karrierje látszólag ugyan megfeneklett, de a német pilóta továbbra is arra összpontosít, hogy ne csak visszatérjen a Forma–1-be, hanem sikeres is legyen.

– tette hozzá Mick Schumacher, aki akár a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton helyét is átveheti, ha a brit pilóta nem hosszabbít szerződést a Mercedesszel.