Verstappen és Pérez biztosan nem lesznek legjobb barátok

Formula 1 Bahrain Grand Prix 2023 2023 Motorsport Formula 1 Bahrain Shakir FIA Two people Three quarter lenght Red Bull Racing Sergio Perez Max Verstappen Oracle Red Bull Racing Netherlands Formula 1 Gulf Air Bahrain Grand Prix 2023 FIA Formula One World
Sergio Perez of Mexico, Oracle Red Bull Racing, portrait Max Verstappen of Netherlands, Oracle Red Bull Racing, portrait during the Formula 1 Gulf Air Bahrain Grand Prix of the 2023 FIA Formula One World Championship from 2 to 5 of March, 2023. Bahrain International Circuit, in Sakhir, Bahrain. (Photo by Gongora/NurPhoto) (Photo by Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Sky Sports kommentátora, David Croft mondta el a véleményét a Red Bull két pilótájával, Max Verstappennel és Sergio Pérezzel kapcsolatban. A kapcsolatukra szerinte leginkább az jellemző, hogy nem a legjobb barátok, de nem is állnak háborúban egymással.

A Szaúd-Arábiai Nagydíj után jöttek elő újra azok a nézőpontok, miszerint nincsenek túl jóban egymással a Red Bull pilótái.

A futamot Pérez nyerte, de Verstappen az utolsó körben megfutotta a leggyorsabb kört, amivel egy extra pontot kapott, miközben a csapat mindkettőjüknek azt tanácsolta, hogy vegyenek vissza, ne kockáztassanak.

Pérez nem is értette a futam után, hogy miért történt ez az egész, miközben Verstappen azon szomorkodott, hogy nem mehetett a győzelemért úgy, hogy csak a 15. helyről rajtolt.

Sergio Pérez és Max Verstappen a szezon első futama előtt Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

„Nem gondolom, hogy szükséges egy első számú versenyző kijelölése, de látszott, hogy Sergio nem érezte a szükséges támogatást, miközben vezette a versenyt.

Szerencsére addigra megfelelő előnye volt, és a győzelmét ez már nem veszélyeztette. Kicsit felzaklatta, hogy Verstappen elvitte a leggyorsabb kört, aminek köszönhetően továbbra is vezeti a világbajnoki rangsort. Fordított esetben életében először vezethette a pontversenyt a mexikói pilóta. Nem hiszem, hogy jó barátok lennének. Brazíliában Max például nem engedte el, hogy mehessen a bajnoki második helyért. Látszólag nem felhőtlen a viszonyuk, de a háborútól messze vannak. Ez valahol természetes, ha olyan domináns a csapat, mint idén a Red Bull. Mindkét pilóta érzi, hogy kivételes lehetőség ez a bajnoki címre, ráadásul egyikük még nem nyert bajnokságot" – mondta Croft.

Martin Brundle szerint Pérez már bebizonyította, hogy tud menni a csapattársáért, ha kell, de most azt is, hogy képes maga mögött tartani. A korábbi Forma-1-es pilóta azt reméli, hogy nincs a mexikói szerződésében, hogy segítenie kell a kétszeres világbajnok csapattársát, és mindenki mehet a maga sikeréért.

„A számok és a véleményem szerint is Max Verstappen jobb pilóta. Nem akarom bántani Pérezt, ő is remek versenyző, de Maxnak jó esélye van, hogy a sportág egyik legnagyobbja legyen" – tette hozzá.