"A pénzt választotta" - Alonsót hibáztatja Schumacher korábbi főnöke

Horizontal
Aston Martin's Spanish driver Fernando Alonso drinks from a bottle on the podium at the end of the Saudi Arabia Formula One Grand Prix at the Jeddah Corniche Circuit in Jeddah on March 19, 2023. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
A korábbi Forma-1-es csapatfőnök, Eddie Jordan szerint a kétszeres világbajnok Fernando Alonso akár már 8 vb-címet is nyerhetett volna, de karrierje során nem a megfelelő csapatokhoz igazolt.

Fernando Alonso 2005-ben és 2006-ban is vb-győztes lett a Renault pilótájaként, ám ezt követően meglepetésre sem a McLarennél, sem a Ferrarinál nem volt túlzottan sikeres, sőt, 2013 óta futamot sem nyert az F1-ben.

A formula.hu megírta, hogy Michael Schumacher egykori főnöke, Eddie Jordan szerint a spanyol pilóta jobb igazolásokkal sokkal több világbajnoki címet szerezhetett volna, mert fantasztikus versenyző, aki nagy dolgokra hivatott.

"Emlékszem, amikor láttam, ahogy Fernando Alonso megelőzi kívülről Michael Schumachert a nedves pályán egy rendkívül nehéz kanyarban Suzukában, és azt gondoltam: atyavilág, hogy csinálta ezt?

- nyilatkozta Jordan.

Most újra érti, hogy van egy csapat körülötte, amely képes jó autót adni alá, még ha a Red Bullokat nem is fogja legyőzni. Úgy hiszem, fog idén futamokat nyerni" - mondta a korábbi csapatfőnök a 41 éves versenyzőről, aki idén már két dobogós helyezést is elért az Aston Martinnal.