A Ferrari pilótáját meglepte, hogy még a Mercedes is gyorsabb volt náluk

Carlos Sainz
Ferrari's Spanish driver Carlos Sainz Jr walks on the pit lane ahead of the Saudi Arabia Formula One Grand Prix at the Jeddah Corniche Circuit in Jeddah on March 19, 2023. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Ferrari duója, Carlos Sainz és Charles Leclerc a Mercedesek mögött végzett a Szaúdi Nagydíjon, annak ellenére, hogy az olasz istállónál arra számítottak, hogy erős hétvégét zárnak. Sainz elismerte, hogy meglepte őket, hogy a Mercedes előttük tudott végezni.

A Red Bull sorozatban másodszor szerezte meg az első két helyet Dzseddában, míg az Aston Martin veterán versenyzője, Fernando Alonso ismét a dobogón végzett a két Mercedeses, George Russell és Lewis Hamilton előtt. A Ferrari pilótái Carlos Sainz és Charles Leclerc viszont csak a hatodik és a hetedik helyet szerezték meg. Ami a Scuderia versenytempóját illeti, Sainz elismerte, hogy a Ferrarinak van még hová fejlődnie, miután Szaúd-Arábiában a Mercedesszel szemben is alul maradt.

Carlos Sainz a hatodik helyen végzett a Szaúd-arábiai Nagydíjon Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Ayman Yaqoob

Charles az időmérőn zseniális kört futott, én ugyan szenvedtem, de biztos voltam benne, hogy a versenytempóm rendben lesz. Nem így történt. Van még bőben tennivalónk, de sajnos időre van szükségünk, hogy a fejlesztésekkel elérjük a várt eredményeket. Amíg nem történnek meg a fejlesztések, addig sajnos a helyzet áll fenn. Mi vagyunk most az a csapat, amelynél a legnagyobb a visszaesés, ezért fejlődnünk kell tovább" – nyilatkozta a Sky Sportsnak kritikusan Sainz.