Verstappen: Úgy döntöttem, nem harcolok tovább

Horizontal
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen reacts on the podium after placing second at the end of the Saudi Arabia Formula One Grand Prix at the Jeddah Corniche Circuit in Jeddah on March 19, 2023. (Photo by Ben Stansall / AFP)
Vágólapra másolva!
Max Verstappen a 15. helyről indulva a második helyen végzett a Forma-1 Szaúdi Nagydíján csapattársa, Sergio Pérez mögött.

A holland világbajnok a futam után elmondta, mikor döntött úgy, hogy nem próbálja utolérni csapattársát, aki pályafutása ötödik futamgyőzelmét aratta.

Verstappen akkor tudott az első öt közé keveredni, amikor bement a pályára a biztonsági autó, majd George Russellt és Fernando Alonsót is megelőzte később. Pérez és Verstappen között állandósult egy öt másodperc körüli különbség, ami a futam végéig kitartott.

Max Verstappen a 15. helyről indulva lett második Forrás: AFP/Ben Stansall

„Második voltam, mögöttem már jó nagy különbségek voltak, majd egyszer már úgy döntöttünk, hogy ennyi elég volt, nem küzdünk tovább, megelégszünk a második hellyel. Akárhogy is, szép mentés volt, az utolsó körben rámentem a leggyorsabb időre, ami bejött" – mondta a futam után Verstappen, aki ezzel a pluszponttal vezeti a vb-rangsort.

„Nem volt könnyű áthámoznom magam a mezőnyön, a futam elején sokat szenvedtem, sokat csúszkáltam, de később egyesével jöttem fel, elkaptam a ritmust, és temrészetesen, nagyon boldog vagyok, hogy a dobogón végeztem" – tette hozzá Verstappen.