Alonso nem érti, hogy fordulhat elő ilyesmi, az FIA-t okolja

Horizontal
Aston Martin's Spanish driver Fernando Alonso drinks from a bottle on the podium at the end of the Saudi Arabia Formula One Grand Prix at the Jeddah Corniche Circuit in Jeddah on March 19, 2023. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Fernando Alonso harmadikként ért be a Forma-1 Szaúdi Nagydíján, de utólag kapott egy 10 másodperces büntetést, ami miatt visszasorolták egy hellyel, így végül csak a negyedik lett. Alonso már átvette a díjat, pezsgőzött is, majd szóltak, hogy vissza minden és George Russell a harmadik.

Alonso öt másodperces büntetést kapott, amiért rosszul állt fel a rajtrácsra, de a büntetés köben a szerelők hozzányúltak az autójához a boxban, amiért újabb, de már 10 másodperces büntetést kapott. Mivel csak a futam után kapta meg, ezt a 10 másodpercet hozzáadtak az idejéhez, így pedig megelőzte őt George Russell.

Fernando Alonso még pezsgőzhetett is, mielőtt szóltak neki, hogy megbüntették Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Alonso 100. alkalommal végzett dobogós helyen az F1-ben, de nem tarthatott sokáig az öröme.

"Nem örülök, három ponttal kevesebbem van. Ez az egész egy újabb rossz reklámja az FIA-nak. 35 kör állt volna rendelkezésre, hogy a kiálásom után szóljanak, valami nem stimmel. Ha tudtam volna, hogy mi a helyzet, akkor próbálok 11 másodperces előnyt összeautózni" - mondta az esetről Alonso.

"Az eredeti büntetés az én hibám volt, jobban kell figyelnem. Furcsa, hogy két futam után két autó is így hibázott, (utalt ezzel Ocon bahreini hibájára), lehet a kocsik vagy a festés változott. Mindegy is, hibáztam, de ha tudom, hogy büntetésem van, akkor jobban nyomom, ahogy tettem azt az első alkalommal is, de másodszor nem szóltak, azt sem tudtuk, hogy vizsgálják az esetet" - dühöngött Alonso.