Verstappen elmondta, miért kellett kiállnia az időmérőn

Horizontal
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen (L) stands in their garages after being knocked out during the qualifying session of the Saudi Arabia Formula One Grand Prix at the Jeddah Corniche Circuit in Jeddah on March 18, 2023. (Photo by Luca Bruno / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A Red Bull világbajnok és az első futamon is győztes pilótája, Max Verstappen a Szaúdi Nagydíj időmérőjének második szakaszában motorhiba miatt kiállni kényszerült. A holland pilóta a kvalifikáció után elmondta, mi volt a gond.

Max Verstappen elmondása szerint a motor erőátviteli rendszerében keletkezett a hiba, ami miatt nem tudta normálisan befejezni az időmérőt.

„Eltört a kardántengely, így leállt az autó. Nem tudok mit tenni, el kell fogadnom és a lehető legtöbbet kihozni a vasárnapi futamból" – mondta Vertappen, akinek az autójában már váltót is kellett cserélni a hétvégén, de szerinte ennek nem volt köze a hibához.

Max Verstappen csalódottan távozott Forrás: AFP/Luca Bruno

„Eddig nagyon jó volt a hétvége, a pályán eddig remekül ment az autó. Nem lesz egyszerű előremennem majd, de a célom a pontszerzés. Jobb lett volna előkelőbb helyről indulni, de ez van" – mondta Verstappen, aki korábban mindhárom szabadedzést megnyerte.