Vágólapra másolva!
2022 után újra Sergio Pérez szerezte meg a pole-pozíciót Dzsiddában, a Szaúdi Nagydíjon, így élete második rajtelsőségét is ezen a pályán szerezte. A második leggyorsabb kört Charles Leclerc autózta, de a motorcserés büntetés miatt 10 hellyel hátrébbról kell rajtolnia. A harmadik helyen Fernando Alonso zárt, aki így egy hellyel előrébb, az első sorból indulhat. Így értékeltek a pilóták.

„Nehéz volt az időmérő, a Q3-ban nem is sikerült a második köröm olyan jól, mint az első, amit nagyon jól összeraktam, öröm volt vezetni az autót. Kicsit megijedtem, amikor megláttam, hogy Maxnak ki kellett állnia, sajnálom, mert eddig nagyon jól ment a hétvégén. Remélem, vasárnap mindketten jól teljesítünk majd" – monda Pérez.

Az időmérő három leggyorsabb pilótája Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

„Boldog is vagyok, meg nem is. Örülök a második időnek, nagyon jól sikerült kör volt. A határon mentem, de a Red Bull továbbra is máshol tart. Keményen kell dolgoznunk, hogy menjünk előre. A rajtbüntetés miatt hátrébbról kell indulnom, de remélem, hogy gyorsan előre tudok jönni" – mondta Leclerc.

„Nagyon jó ez a hétvége eddig. Bahreinben pont az időmérő volt gyengébb, de most nagyon jól ment az autó. Meglátjuk, hogy sikerül majd a verseny. Charles büntetése miatt az első sorból indulhatok, ami nagyon jó" – értékelt Fernando Alonso.