Ezt gondolja legnagyobb F1-es ellenfeleiről Verstappen

auto-prix Horizontal
Red Bull's Dutch driver Max Verstappen (L) and Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc attend a press conference during the third day of Formula One pre-season testing at the Bahrain International Circuit in Sakhir, on February 25, 2023. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az M4 Sport beszámolt róla, hogy a Red Bull kétszeres világbajnok pilótája, Max Verstappen egy interjúban elmondta a véleményét a legnagyobb ellenfeleiről. A holland pilóta többek között Fernando Alonsóról és Charles Leclerc-ről beszélt, és azt is elárulta, mit gondol a csapattársáról, Sergio Pérezről.

"Fernando Alonso már az apámmal is versenyzett. Negyvenegy éves, egy teljesen más generáció tagja.

És általában véve is imádja az autósportot, hiszen segíti a fiatal versenyzők fejlődését, saját gokartcsapatot működtet. Kedves a fiatalabb versenyzőkkel, és jól kijövünk, a nagy korkülönbség ellenére is. Ez is megmutatja, hogy a kor nem számít" - méltatta az Aston Martin rutinos versenyzőjét Verstappen.

"A viszonyunk Charles-lal kezdetben nehéz volt a gokartos időkben. Az a szép Charles-ban, hogy ő is olyasvalaki, aki sosem adja fel.

Idővel a kapcsolatunk javult, igazán tiszteljük egymást. Egyáltalán nem fél, örömmel megbirkózik az autóval, nem számít, ha csúszkál egy kicsit. Magabiztosan hisz a képességeiben, és ez a nagy F1-es versenyzők jellemvonása" - mondta Leclerc-ről a Red Bull versenyzője.

Max Verstappen tisztelettel beszélt Charles Leclerc-ről Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

"Az elmúlt két évben sikerült jobban megismernem Pérezt. Kiválóan versenyzett a csapatért, amikor az első bajnokságomat nyertem Abu-Dzabiban. Előtte ellenfelek voltunk, főleg amikor a Toro Rossónál bemutatkoztam. Aztán jobban megismertem őt személyesebben.

mondta csapattársáról, Sergio Pérezről a holland pilóta.

"George a mi generációnkhoz tartozik, együtt nőttünk fel. Versenyeztem ellene a gokartban egy keveset, noha ő egy évvel fiatalabb nálam. Egyből látod rajta, hogy jó.

mondta George Russellről a 25 éves versenyző.