Vágólapra másolva!
A címvédő Max Verstappen tagadta, hogy "bonyolult" lenne a kapcsolata a Mercedes pilótájával, Lewis Hamiltonnal, annak ellenére, hogy a 2021-es bajnoki cím kettejük feszült rivalizálásával dőlt el.elmondása szerint igen egyszerű az, ami kettejük között van.

Verstappen és Hamilton emlékezetes csatát vívtak 2021-ben a világbajnoki címért, néhányszor még össze is ütköztek. A bajnoki címet végül Verstappen szerezte meg drámai körülmények között a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj utolsó köreiben. Azóta viszont nem igazán csatáztak, ami leginkább annak tudható be, hogy a Mercedes a tavalyi idényben csak szenvedett, a Red Bull pedig uralta a mezőnyt. A kétszeres világbajnok úgy érzi, hogy kapcsolata Hamiltonnal "egyenletes", bár azt elismerte, hogy a rajtrácson lévő többi pilótával jóval szorosabb kapcsolatot ápol.

Max Verstappen szerint kölcsönösen tisztelik egymást Hamiltonnal Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

Ez attól is függ egy fokig, hogy hogyan éli az ember az életét és ebben szerintem nem igazán vagyunk hasonlóak. Persze, ott volt a nagy rivalizálásunk 2021-ben, de szerintem összességében nagyon is tiszteljük egymást. Tagadhatatlan, hogy ő minden idők egyik legnagyobb versenyzője. Az egyenletesség a legfontosabb neki és hogy mindig a maximumon pörögjön, de ez nem olyan nehéz, ha az ember ennyire tehetséges. Az, ahogy a bajnoki szezonjait kezelte, lenyűgöző. Amikor kellett, odatette magát és ebben volt jobb másoknál" – mondta Hamtonról Verstappen a Daily Mailnek.