Vágólapra másolva!
Fernando Alosno a Forma–1-es Aston Martin kétszeres világbajnok pilótája elmondta, mikorra tervezi a visszavonulását.

A spanyol világbajnok a 2018-as visszavonulását követően 2021-ben tért vissza a száguldó cirkuszba, de az Alpine-nál nem tudott kiemelkedő eredményeket elérni. A 41 éves pilóta az idei szezont már az Aston Martin csapatnál kezdte meg, a szezonnyitó a Bahreini Nagydíjon pedig megszerezte pályafutása 99. dobogós helyezését.

Alonso a 2018-as szezon végén azért hagyta ott a Forma-1-et, mert egyre frusztráltabbá vált a versenyképtelen McLarenben. A távolléte alatt azonban nem tudott elszakadni az autósporttól, olyan versenyeken indult, mint a Dakar-rali vagy az Indianapolis 500-as verseny.

Fernando Alonso volt a Bahreini Nagydíj sztárja Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A 41 éves Alonoso a legidősebb pilóta most pedig rendkívül motivált, hiszen az Aston Martinnál versenyképes autója van.

az Endurance Világbajnokságon, vagy a Dakar-ralin, vagy az Indyben, vagy bármi mással" - mondta Alonso a RacingNews365.com-nak. „Amikor visszatértem a Forma-1-be, úgy döntöttem, hogy fel kell áldoznom más dolgokat az életben, és egy újabb időszakot,

talán három, talán öt, talán hét évet kell szentelnem a sportnak.

Nincsenek titkok, az ember a szenvedélyének szenteli az életét, és a testét is jobban ismeri, így jobban edz, jobban táplálkozik, és így hosszabb lesz a pályafutása" - folytatta a spanyol sztár, aki júliusban lesz 42 éves.

Az Aston Martin pilótája jelenleg 356 futammal tartja a legtöbb nagydíjon való indulás rekordját, és a 2024-es szezon 22. futamán elérheti a 400-as határt, ha addig minden versenyen elindul.

Fernando Alonso közel a 400-as határhoz Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Alonso nem aggódik a kora miatt, és határozottan állítja, hogy tudni fogja, mikor van itt az ideje, hogy szögre akassza a sisakot.

„Kiváltságos vagyok, mert jobban vezethetek, mint valaha.

Most még csak előnyöket látom, mert ismerem az autót, ismerem a gumikat, és néhány pályán, ahol idén fogunk menni, már vezettem korábban is, szóval nem még látok hátrányt" – tette hozzá Fernando Alonso.