Vágólapra másolva!
Carlos Sainz, a Forma-1-es Ferrari csapat pilóta arra számít, hogy a bahreini nehéz kezdés után csapata versenyképesebb lesz a Szaúd-arábiai Nagydíjon.

A szezonnyitó Bahreini Nagydíj megerősítette, hogy a Ferrari még mindig szenved az F1-75-ösök egyik örökölt problémájától – a rossz gumidegradációtól.

A szahíri pálya az egyik legkeményebb a gumikra nézve – köszönhetően annak, hogy 2004-es debütálása óta nem volt újraaszfaltozva –, így nem meglepő, hogy a Ferrari mindkét pilótája küszködött a gumikkal a bahreini hétvége során.

Carlos Sainz, a Ferrari pilótája arra számít, hogy Szaúd-Arábiában ez kevésbé lesz probléma a csapat számára, mivel a dzsiddai Corniche Circuit új aszfaltburkolata kevésbé koptatós, mint Bahreinben.

- mondta a RacingNews365.com-nak a spanyol pilóta.

Carlos Sainz, a Ferrari pilótája Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzyck

"Csak egy mintánk van ezekkel az autókkal.

Talán ez segít nekünk, talán ugyanolyanok vagyunk, nem tudjuk, de pozitív akarok lenni" - folytatta Sainz, aki az idénynyitón a negyedik helyen végzett.

Sainz szerint a Ferrari az egyenes vonalú sebességben, a rajtokban és a boxkiállásokban javult a tavalyi évhez képest. A GPS-elemzések azt mutatják, hogy a Ferrari gyorsabb volt a fő egyenesekben a bahreini kvalifikáción, de Max Verstappen időt tudott nyerni a féktávokon és a kanyar kijáratánál a tapadásban.

A Ferrari produkálta a hétvége leggyorsabb boxkiállását is, Charles Leclerc 2,22 másodperces kiállását Verstappen 2,25 másodperces kiállásával szemben.

Bár Sainz számára ez biztató, mégis úgy véli, hogy a Red Bull jelentős lépést tett az autójuk teljesítményében, ami a Ferrarit elbizonytalanítja.

A gyengeségek a gumik lebomlásában vannak, és a Red Bull gyorsabb, mint tavaly év végén" – tette hozzá Carlos Sainz, aki az előző szezonban az ötödik helyen végzett a pontversenyben.