A McLarenhez szerződik a Ferrari egyik fontos embere

Horizontal
Winner Ferrari's German driver Sebastian Vettel (R) celebrates on the podium with Ferrari aerodynamicist David Sanchez after the Belgian Formula One Grand Prix at the Spa-Francorchamps circuit in Spa on August 26, 2018. (Photo by JOHN THYS / AFP)
Vágólapra másolva!
A RacingNews365 értesülései szerint David Sanchez, a Ferrari korábbi járműkoncepciókért felelős vezetője 2023 végén csatlakozik a Forma–1-es rivális McLarenhez.

A Ferrarinál hosszú ideje dolgozó Sanchez a hét elején mondott le a Scuderiánál betöltött pozíciójáról, miután rosszul indult a 2023-as szezon.

A csapat a tél folyamán arra összpontosított, hogy a kanyarokban nyújtott teljesítményt egyenes vonalú sebességre cserélje, azonban a Ferrari határozottan alulmaradt a Red Bull-lal szemben a Bahreini Nagydíjon.

David Sanchez (balra) a McLaren csapatához igazol Forrás: AFP/John Thys

A francia lemondásának állítólag nincs köze a bahreini szerepléshez, és a RacingNews365 úgy tudja, hogy a mérnök hosszú szabadság után a McLarenhez csatlakozik.

Sanchez a McLaren szélesebb körű technikai átszervezésének részeként foglalja el majd a pozícióját.

A francia mérnök korábban már dolgozott együtt a McLaren új csapatfőnökével, Andrea Stellával, amikor Stella még a Ferrarinál is dolgozott – leginkább Fernando Alonso versenymérnökeként.

Sanchez korábban 2007 és 2012 között dolgozott a McLarennél vezető aerodinamikai szakemberként, majd később csapatvezetőként az aerodinamikai részlegben, mielőtt a Ferrarihoz távozott.

A McLarennél töltött első időszakát megelőzően Sanchez 2005 és 2007 között aerodinamikus volt a Renault – ma már Alpine – csapatnál.