Radikális változások jönnek a Mercedesnél a bahreini égés után

F1 Bahrain Grand Prix 1 auto bahrain bahrainese cars championships fia formula formula 1 gp grand motorsport motorsports one prix racing sports world Bahrain Grand Prix Bahrain International Circuit Sakhir March 5 2023 George Russell Jakub Porzycki/NurPho
Radikális változtatásokat fognak eszközölni a W14-en
Vágólapra másolva!
A Mercedesél elismerték, hogy drasztikusan át kell alakítaniuk a 2023-as F1-es autójukat, a W14-et, ahhoz hogy versenyképesek tudjanak lenni.

Toto Wolff csapatfőnök már a szezonnyitó bahreini futam előtt csalódottan elismerte, hogy koncepcióváltásra van szükségük és a W14 fejlesztését az eddig látott formájában leállították, már most a szezon közben változások jöhetnek. Az új irányvonalat indokoja, hogy az első futamon a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton és George Russell is elmaradt a várakozásoktól, több mint 50 másodperccel maradtak el a futamgyőztes és címvédő Max Verstappentől.

Radikális változtatásokat fognak eszközölni a W14-en Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Andrew Shovlin, a csapat kulcsfontosságú mérnöke megerősítette, hogy komoly változások lesznek az új autóban.

"Az emberek általában az oldaldobozra gondolnak, amikor koncepcióról beszélnek, és Toto már elmondta, hogy ezen a téren pár verseny után változtatni fogunk. Azonban az élmezőnyhöz mért tetemes lemaradásunk miatt sokkal inkább

Azonban nem lehet ezeket a fejlesztéseket egyik napról a másikra kivitelezni, időbe telik, mire befejezzük a munkát a szélcsatornában. Van min dolgoznunk, és az előttünk álló versenyeken könnyen felismerhetően megváltozik majd az autónk kinézete" – mondta a Mercedes hivatalos YouTube-csatornáján Shovlin.