Meghalt az FIA elnökének gyereke

F1 Grand Prix of Italy - Qualifying NurPhoto General news Grand Prix of Italy F1 Grand Prix Italy Grand Prix 2022 Races Speed Horizontal SPORT F1 QUALIFYING ROUND
Mohammed Bin Sulayem during the Formula 1 Pirelli Gran Premio d'Italia 2022 on September 10th, 2022 in Monza, Italy (Photo by Alessio Morgese/NurPhoto) (Photo by Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Szörnyű tragédia érte a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökét, Mohammed bin Szulajmot, akinek autóbalesetben meghalt a fia, Szalif bin Szulajm.

A tragédia kedden történt, a helyi lapok ugyan nem közöltek több információt, de a Nemzetközi Automobil Szövetség megerősítette a halálhírt és kiemelték, hogy nem lesz több közlemény a szervezet részéről. A 2021 decembere óta az FIA elnökeként tevékenykedő Mohammed bin Szulajm diszkréciót kért a közvéleménytől.

Az apjához hasonlóan autóversenyzői múlttal rendelkező Szalif bin Szulajm az egyesült arab emírségekbeli Forma-4-es bajnokságban is versenyzett, a 2016/17-es szezonban a királykategória jelenlegi mezőnyében szereplő Logan Sargeant és Oscar Piastri mellett versenyzett.