A Mercedes főnöke az Aston Martin sikerességében bízik

Forma-1, Toto Wolff, Holland Nagydíj 2022, futam
Toto Wolff of Mercedes before the Formula 1 Grand Prix of The Netherlands at Zandvoort circuit in Zandvoort, Netherlands on September 4, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Toto Wolff abban bízik, hogy ha nem Lewis Hamiltonék, akkor Fernando Alonsóék érnek el komoly sikereket a 2023-as Forma–1-es szezonban.

A szezonnyitó Bahreini Nagydíj után az osztrák csapatfőnök rendkívül elégedetlen volt a Mercedes teljesítményével, miután az ötödik és a hetedik helyen ért célba a két autó. Wolff azonban annak örülhetett, hogy az Aston Martin hatalmas fejlődést mutatott, miután Fernando Alonso a 3., Lance Stroll pedig a 6. helyen végzett.
„Nagyon jó munkát végeztek: szerződtettek egy korábbi Red Bull-os szakembert [Dan Fallowst], akinek sikerült hirtelen két másodperccel gyorsabbá tennie az autót. Egy évvel ezelőtt ilyenkor a 17. és a 19. helyen álltak.

– mondta Wolff a silverstone-i alakulatról.

Az Aston Martin remeklése vigasztalhatja Toto Wolffot Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

A Mercedes vezére több szempontból is boldog lehet az Aston Martin sikerével. Egyrészt Mercedes-motor hajtja az autót és számos más, a német autógyártó által készített alkatrészt is használ, például a sebességváltót és a hátsó felfüggesztést.

Másrészt Wolffnak önzőbb oka is van rá:

az osztrák szakembernek 20%-os részesedése van az Aston Martin részvényeiből, ha pedig az F1-es csapat sikeres, a részvények árfolyama várhatóan ismét növekedni fog az utóbbi évek csökkenő tendenciája után.

Forrás