A Mercedes csapatfőnöke Hamilton szerződéshosszabbításáról beszélt

F1 Grand Prix Of USA USA United States of America Formula 1 fia cota Circuit of the americas 2022 motorsport Toto Wolff Team Principal Mercedes AMG Petronas Toto Wolff Team Principal F1 Grand Prix United States The Americas Circuit October Austin Texas Ho
Toto Wolff, a Mercedes ügyvezető igazgatója
Vágólapra másolva!
Toto Wolff, a Forma-1-ben szereplő Mercedes csapatfőnöke elmondta, hogy a gyenge szezonkezdet biztosan nem befolyásolja hétszeres világbajnok Lewis Hamilton szerződéshosszabbítását.

Hamilton a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon az ötödik helyen ért célba, míg csapattársa, George Russell a hetedik lett. A hétvége után felerősödtek azok a hangok, miszerint a brit pilóta biztosan nem fogja meghosszabbítani a szezon végén lejáró szerződését, ha nem kap versenyképes autót.

Hamiltonnak a szezon végén jár a szerződése Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Toto Wolff csapatfőnök viszont úgy gondolja, hogy gyenge kezdés nem fogja befolyásolni Hamilton döntését.

- mondta a RacingNews365.com-nak Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke, aki hangsúlyozta, hogy a csapata nem fogja feladni.

"Épp ellenkezőleg, csak igazán mélyre kell ásnunk, mélyebbre,

mint eddig bármikor, és mindkét versenyzőnek olyan autót kell biztosítanunk, amellyel valóban képesek lehetnek küzdeni. Láthatják, hogy mindent megtesznek az autóval, amit csak tudnak."

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora

Wolff hangsúlyozta, hogy még túl korai a csapat 2024-es összetételéről beszélni. Inkább a W14-es autóval kapcsolatos problémákra szeretne fókuszálni.

Mindannyiunknak egy irányba kell húznunk - a versenyzőknek, a mérnököknek, mindannyiunknak, a vezetőségnek - ahelyett, hogy bedobnánk a törölközőt. Mi nem ezt tesszük. Soha nem tettünk ilyet, és nem is fogunk" - tette hozzá a Mercedes csapatfőnöke.