Kiderült, meddig folytatja a pályafutását a Red Bull pilótája

Formula 1 Bahrain Grand Prix 2023 2023 Motorsport Formula 1 Bahrain Shakir FIA Sergio Perez Red Bull Racing podium Oracle Red Bull Racing Gulf Air Bahrain Grand Prix 2023 FIA Formula One World Championship March 2-5 2023 Bahrain International Circuit Sakh
Sergio Perez of Mexico, Oracle Red Bull Racing, portrait celebrates his podium with the trophy during the Formula 1 Gulf Air Bahrain Grand Prix of the 2023 FIA Formula One World Championship from 2 to 5 of March, 2023. Bahrain International Circuit, in Sakhir, Bahrain. (Photo by Gongora/NurPhoto) (Photo by Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Sergio Pérez édesapja, Antonio egy interjúban azt jósolta, hogy a fia még 10 évig tagja lesz az F1 mezőnyének, és ez idő alatt legalább egyszer világbajnoki címet is szerez.

A most 33 éves mexikói pilóta 2011 óta versenyez a Forma–1-ben, de az első éveiben csak néhány dobogós helyezést ünnepelhetett. Az átütő siker 2020 végén következett a szahíri verseny megnyerésével, aminek következtében 2021-től leigazolta őt a Red Bull, amellyel azóta további három futamgyőzelmet és egy konstruktőri vb-címet szerzett.

Sergio Pérez egy második hellyel indította az idei szezont Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

Pérez édesapja, Antonio – aki hozzá és bátyjához hasonlóan korábban autóversenyző volt, jelenleg pedig politikusként dolgozik – úgy véli, ez a sorozat még messze nem a végefelé jár, és fia még legalább egy évtizedig ott lesz a mezőnyben.
„Lesz Mexikónak Forma–1-es bajnoka. Gyermekkora óta azt mondta, hogy

Innentől kezdve el kell felejtenünk az eddig történteket, mert mostanáig egyszer sem volt esélye bajnoki címért küzdeni.

– nyilatkozta a büszke édesapa.

Antonio Pérez arról is beszélt, hogy a mexikóvárosin kívül a közeljövőben még egy nagydíjat rendezhetnek az országban, mégpedig Cancún városában.

„A múlt héten találkoztam mexikói üzletemberekkel, már előkészítettük a szerződéseket is, és azt hiszem,

– jelentette ki Pérez.

Forrás