Vágólapra másolva!
A szezonnyitó Forma-1-es Bahreini Nagydíjon hosszú idő után újra az élmezőnyben harcolt egymással a Mercedes hétszeres világbajnok pilótája, Lewis Hamilton és a szenzációs versenyt futó Fernando Alonso, ám a brit elmondása szerint valójában nem is küzdött egykori csapattársával.

Alonso a szezon első futamán négy körrel később állt ki az utolsó kerékcseréjére, mint Hamilton, majd rögtön el is kezdte támadni a jóval lassabb tempót futó Mercedest. Az Aston Martin spanyol pilótája a 37. körben indított komoly támadást, és sikerült is megelőznie egy rövid időre Hamiltont, ám megcsúszott az autója, így a hétszeres világbajnok visszavette a pozícióját.

Hamilton élvezte a harcot Alonsóval, de tudta, hogy nincs esélye Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

A következő körben viszont már Hamilton is tehetetlen volt, a kétszeres bajnok egy tetszetős manőverrel visszavágott. Alonso aztán Carlos Sainzot is megelőzte, és mivel Charles Leclerc a másik Ferrarival kiesett, így végül a dobogó harmadik helyét szerezte meg. Ezzel szemben Hamiltonnak be kellett érnie az ötödik pozícióval, ráadásul elmondása szerint nem érte meg harcolnia a spanyollal, mert „tudta", hogy idővel amúgy is megelőzte volna.

- nyilatkozta önkritikusan Hamilton, aki nem csak Alonsót, hanem a csapatát is dicsérte, amiért az Aston Martin ki tudott törni a középmezőnyből és fel tudta venni a versenyt a Ferrarival, illetve a Mercedesszel a második helyért.

"Hatalmas gratuláció Fernandónak, nagyszerűt munkát végzett, és tényleg lenyűgöző látni, hogy a teljes Aston Martin ilyen fantasztikusan dolgozott. Az autójuk fele a miénk, és a mi szélcsatornánkban fejlesztik azt, szóval sok munka vár még ránk."