Daniel Ricciardo lehet az egyik legboldogabb pilóta a szezonnyitó után

Forma-1, Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) McLaren F1 Team MCL36 Mercedes-AMG F1 M13 during the F1 Lenovo Grand Prix De France 2022 on July 24th, 2022 in Le Castellet, France. (Photo by Alessio Morgese/NurPhoto) (Photo by Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma–1-es Bahreini Nagydíj legnagyobb nyertese a Red Bull volt, míg az egyik legnagyobb vesztese a McLaren, így a rajongók máris biztosra veszik, hogy Daniel Ricciardo jól döntött a télen.

Az ausztrál versenyzőt tavaly a gyenge eredményeinek köszönhetően elküldték az akkor még 4-5. legerősebb csapatnak számító McLarentől. Az idény végén az is kiderült, hogy 2023-ban Ricciardo a Red Bull tesztpilótája lesz, idén tehát már az energiaitalosok háttérmunkáját segíti.

Daniel Ricciardo lehet, hogy jobban járt a McLarentől való távozással Forrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto/Alessio Morgese

A Bahreinben kettős győzelmet szerző Red Bull sikerének tehát már szívből örülhetett a 33 éves pilóta, és a csapatváltása amiatt is tűnik számára előnyösnek, mert

a McLaren teljesítménye tavalyhoz képest nagyon visszaesett a szezonnyitóra.

Már a teszteken és az edzéseken sem remekelt a wokingi istálló, majd az időmérőn Lando Norris 11. helye esetleg pontszerzés reményével kecsegtetett, végül műszaki hibáknak is köszönhetően Norris és az újonc Oscar Piastri sem zárt a legjobb tízben.

A Ricciardo-rajongók káröröme emiatt határtalan volt a futam után, pláne azt követően, hogy a helyére igazolt honfitársának már a 14. körben fel kellett adnia a futamot.