Alonso egy futam után máris egy vagyont keresett a csapatának

Forma-1, Bahreini Nagydíj 2023, szombat, Fernando Alonso
Fernando Alonso of Aston Martin Aramco before third practice ahead of the Formula 1 Bahrain Grand Prix at Sakhir Circuit in Sakhir, Bahrain on March 4, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A 41 éves Fernando Alonso fantasztikusan versenyezve a harmadik helyen végzett a Forma-1-es szezon első hétvégéjén a Bahreini Nagydíjon.

Az Aston Martinnal debütáló Alonso pályafutása 99. dobogós helyezését érte el. Az egyéni siker mellett a csapat is boldog lehetett, ugyanis a két Red Bull, Verstappen és Perez mögött befutó Alonsónak köszönhetően

az Aston Martin részvényeinek ára 15 százalékot emelkedett, ami 250 millió fontos pluszt jelent.

A csapat tulajdonosa, Lawrence Stroll boldogan csettinthetett a futam után és nem csak Alonso miatt, hanem a fia, Lance is remekül ment, ő a hatodik helyen hozta be az autót annak ellenére, hogy komoly sérülésekkel és fájdalmakkal versenyzett.

Fernando Alonso mindenkit meglepett Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Stroll vezetésével még Force India néven debütált az istálló, amely 2019-ben Racing Point néven futott, 2021-től pedig az Aston Martinnal született újjá. A résztulajdonos Stroll csapata meglepően versenyképesnek tűnik egy futam után, az pedig nem kérdés, hogy Alonso személyében az egyik legjobb pilóta is az övék.