Sírva versenyzett a törött csuklóval is bravúrt elérő pilóta

Forma-1, Bahreini Nagydíj 2023, vasárnap, Lance Stroll
Lance Stroll of Aston Martin Aramco ahead of the Formula 1 Bahrain Grand Prix at Sakhir Circuit in Sakhir, Bahrain on March 5, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Csütörtökön még az indulása is kérdéses volt, végül hatodik helyen ért célba a Bahreini Nagydíjon Lance Stroll, aminél előrébb a teljes tavalyi idényben egyszer sem végzett. A leintés után elmondta, milyen érzései voltak a verseny során.

A kanadai végig a 6-8. hely között mozgott, végül George Russell-lel kellett nagyot csatáznia a hatodik pozícióért, amit meg is szerzett. Csapattársa, a harmadikként végző Fernando Alonso hősiesnek nevezte a tettét, Stroll pedig elárulta, hogy a Russell-lel vívott csata fizikailag is megviselte őt.

Lance Strollra büszke lehet a csapattulajdonos édesapja Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

A legfontosabb, hogy mindketten a pályán maradtunk, jó versenyt vívtunk, és elkerültük az ütközést – nyilatkozta a Sky Sportsnak Stroll a kettejük közti párharcról. – A fájdalomtól eltekintve szórakoztató volt [a verseny], a végsőkig harcoltam a minél jobb helyezésért.

Nem gondoltam volna, hogy most itt leszek, szóval csodálatos, hogy megszerezhettem ezeket a pontokat."