Nem is az időmérőre készült a Red Bull, mégis az első sorból indulnak Verstappenék

Forma-1, Bahreini Nagydíj 2023, szombat, top 3, Charles Leclerc, Max Verstappen, Sergio Pérez
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen (C), Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc (L), and Red Bull Racing's Mexican driver Sergio Perez (R) pose for a photo together during the qualifying round of the Bahrain Formula One Grand Prix at the Bahrain International Circuit in Sakhir on March 4, 2023. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
A szezonnyitó Bahreini Nagydíj időmérő edzésén Max Verstappen szerezte meg a pole pozíciót csapattársa, Sergio Pérez előtt, míg a ferraris Charles Leclerc indulhat a futam harmadik helyéről. Lássuk, hogyan értékelték a főszereplők a kvalifikáció történéseit!

Az edzések és az időmérő első két szakasza alapján úgy tűnt, az Aston Martin, a Mercedes és a Ferrari is megszoríthatja a Red Bullt, ám végül magabiztos kettős sikerrel zárta a konstruktőri címvédő a kvalifikációt. Max Verstappennek szüksége volt a javításra a hajrában, mert Sergio Pérez megelőzte volna őt, de mástól nem kellett tartania a hollandnak (édesapja, Jos Verstappen 51. születésnapján), így ő indulhat az élről.

A futamon a két Red Bull mögül Charles Leclerc indulhat Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

„Nehezen indult a hétvége,

Nagyon boldog vagyok a pole miatt, és az egész csapat és Checo [Pérez] teljesítménye miatt is, hogy sikerült folytatnunk a tavaly nyújtott erős évet" – mondta a kétszeres világbajnok az időmérőt követően a pályán adott nyilatkozatában, aki megerősítette, hogy tavalyhoz képest is gyorsult az autója.

Csapattársa, a mexikói Pérez elmondta, nem is igazán koncentrált a csapat az időmérőre.

„Nem is emlékszem ilyen szoros időmérős csatára, mint amilyen kis különbségek a Q1-ben és a Q2-ben voltak. Mindent beleadtam a körömben, de

– mondta Pérez. – Mi inkább a versenyre készültünk, úgyhogy remélhetőleg holnap nagyon erős futamot tudunk teljesíteni.

Charles Leclerc szerint a Ferrari a pole-t is megszerezhette volna Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A szabadedzéseken gyengébb eredményeket felmutató Ferrari az időmérőn megmutatta valódi erejét, és az első két szakaszt meg is nyerte. A harmadikban aztán Charles Leclerc-nek és Carlos Sainznak sem sikerült 1:30-on belüli időt autóznia, a monacói ráadásul az utolsó perceket már a kocsiból kiszállva figyelte – mint elmondta,

ennek nem egy műszaki hiba volt az oka, hanem hogy inkább új, mintsem használt gumikkal rajtoljon.

„Nem volt semmi probléma, szerintem harcban voltunk a pole pozícióért is, ami kellemes meglepetés volt a tesztek és a szabadedzések után.

– nyilatkozta Leclerc, aki az Aston Martint és a Mercedest is dicsérte.